NEDAS STICHTING

WELKOM BIJ NEDAS STICHTING

Home counselor

VERTROUWENSPERSOON

Hulpverlening/Counseling project voor posttraumatische stress stoornis (PTSS), door coronavirus (COVID-19) Online skype/whatspp video.              

Door de dagelijkse schokkende nieuws van de aantal besmetting, Corona slaat ongenadig hard toe bij de doelgroep die er het minst van begrijpt, veel families zijn getraumatiseerd aantal doden ,cetera.

Op verschillende dementie-afdelingen van verpleeghuizen in die regio is sprake van schrikbarende sterftecijfers.  Op verschillende afdelingen is in de afgelopen paar weken een derde tot soms zelfs de helft van de mensen overleden .

Dat is vreselijk en het heeft ook consequenties gehad voor de bewoners. Het is ook vreselijk voor de families die niet naar binnen kunnen in de verpleeghuizen en zich afvragen of het virus ook hun familielid gaat treffen. Dat geeft een enorm machteloos gevoel.”

2. Spanningen binnen gezin & Angst en depressieve stoornissen nemen toe.

Er is een grote groep bewoners die hun familie enorm mist, daar onrustig van wordt en hierdoor soms een extra belasting voor het personeel vormt.

Die bewoners worden in een quarantainesituatie opgenomen. Wat als ze dwaalgedrag vertonen, psychogeriatrische aandoeningen of gedragsstoornissen hebben? We krijgen het nooit potdicht  Angst en depressieve stoornissen zijn sterk toegenomen door de coronacrisis. 

                                               

 

 

Sessie-informatie

Begeleiding

Counseling staat bekend als ‘gesprekstherapie’, maar het is ook samenwerking, een uitwisseling en een relatie. De basis van de relatie is de empathie en onvoorwaardelijke positieve waardering van de counselor en het delen van zijn of haar ervaring door de cliënt. Het kan worden gezien als een verkenning van een probleem of realiteit waarbij de klant de ‘expert’ is

Soorten begeleiding:

• Individuele begeleiding

• Begeleiding voor koppels

• Groepssessies (tbd.)

Telefoon- en Skype-sessies zijn mogelijk na de intake, indien van toepassing.

Intakegesprek: app. 60-80 minuten

Paren sessie: 80 minuten

Individuele sessie: 50 minuten

Online counseling/ Begeleiding: Maandag, dinsdag , Woensdag en donderdag, en vrijdag

Heb jij hulp nodig ? stuur onze an email dan nemen wij  contact met u op.

 

We proberen u zo goed mogelijk te ondersteunen met praktische tips en informatie maar wij zijn ook bezig met Creatieve oplossingen aanpak coronavirus (COVID-19)