Culinaire workshop de smaak van Afrika

Het bereiden van een maaltijd en het “samen” eten, spelen een belangrijke sociale rol in de Afrikaanse samenleving. Als geen ander is Oost-Afrika , een smeltkroes van inheemse en andere culturen. Deze mix van culturen staan garant voor een uniek aanbod aan gerechten en verrassende smaken

Met onze culinaire workshops “ de smaak van Afrika “ brengen we een verrassend originele en authentiek benadering van de Afrikaanse keuken.

Bij onze kookworkshops wordt er steeds een buffet klaargemaakt bestaande uit verschillende vooral Oost-Afrikaanse Afrikaanse gerechten, uniek is dat dit in combinatie gebeurd met  “ nevenactiviteiten “ naar keuze, dit kan oa. dans, percussie, storytelling, actieve cultuur of een mix  zijn.

De workshops hebben tevens een hoog educatief en entertainment  gehalte, een unieke gelegenheid om de deelnemers niet alleen kennis te laten maken met elkaar, maar ook op een authentieke manier met Afrika.                            

TEAMBUILDING – ” De smaak van Afrika “ Culinaire cultuur workshop.
Het verhaal van duizend en één smaak

Naast actief koken bieden we ook een interactieve verhalen-workshops aan over de Afrikaanse keuken en alles wat ermee samen hangt.

Een mand vol Afrikaanse voedingswaren en specerijen, aangevuld  met typisch  Afrikaanse keukenattributen vormen de basis voor een virtuele culinaire reis door Afrika.

Met kennis van zaken verteld Frida over de voorwerpen en ingrediënten en de gebruikelijke rituelen en tradities die met de Afrikaanse keuken gepaard gaan.

Deze workshop is een aanrader om op een niet alledaagse manier kennis te maken met Afrika zoals alleen Afrikanen het kennen en ervaren.

cooking at home

Wil je met een groep vrienden en vriendinnen een origineel, gezellige en leerrijke activiteit, vrijgezellenfeestje of homeparty organiseren, dan is “ cooking at home “ zeker een aanrader.

Heb je een uitgeruste keuken en genoeg werkruimte dan komt onze kok ter plaatse, om samen met u een Afrikaanse maaltijd klaar te maken . In onderlinge afspraak komen we tot de invulling van uw activiteit.

Naast een prima kok en workshopbegeleider is Kok ook een rasechte entertainer, tijdens het koken brengt ze op haar typisch ludieke manier verhalen uit Afrika, de verhalen worden op verzoek aangepast naar een thema van jullie keuze.

Catering

Voor beperkte gezelschappen, feestjes of recepties kunnen we ook Afrikaanse gerechten ter plaatse komen klaarmaken of afleveren.

Wilt u en etentje met een exotisch tintje voor vrienden of familie organiseren, dan komt Catherine ter plaatse de gerechten klaarmaken.

Naast een prima kok en workshopbegeleider is Frida ook een rasechte entertainer, tijdens het koken brengt ze op haar typisch  ludieke manier verhalen uit Afrika, de verhalen worden op verzoek aangepast naar een thema van jullie keuze.

 

Koken op school

Naast de full-workshop ” de smaak van Afrika “, waarbij de leerlingen hun eigen Afrikaans middagmaal klaarmaken,

hebben we ook aangepaste hapjes-formules die passen binnen het rotatiesysteem van een mondiale of cultuur-dag. ” het verhaal van duizend en één smaak” zeker een oplossing bieden.

Heb je geen keuken beschikbaar dan kan de workshop ” het verhaal van duizend en één smaak” zeker een oplossing bieden.

Een mand vol Afrikaanse voedingswaren en specerijen, aangevuld  met typisch  Afrikaanse keukenattributen vormen de basis voor een virtuele culinaire reis door Afrika.

De smaak van Afrika in combinatie met workshop of entertainment

Wil je er een echt Afrikaans feest van maken dan kan ” de Smaak van Afrika ” gecombineerd worden met een workshop of een interactief optreden van Afrikaanse artiesten.

 

 

Contact direct met Frida 0636122290 of Catherine 0685028154 onze laaste workshop dit jaar is op 23 juli adres,kraaineest 68,1104 DC Amsterdam zuid oost.van 16-20:00 uur/